top of page

NU FLYTTAR VI UT

Updated: May 22, 2020

V.17 Veckans tips


Vi har haft några riktigt härliga sommardagar nu och det är hög tid att göra iordning uteplatsen.Oavsett storlek, balkong, terass eller trädgård, så gäller det att tänkta till när den ska göras vårfin. 


Oavsett storlek på uteplats, balkong, terass eller trädgård, så gäller att tänka till lite innan ni kör igång. Det är lätt att fokusera fel, för mycket på det estetiska eller för mycket på det praktiska. Med lite förarbete så kan vi få den där härliga uteplatsen som ger oss den återhämtning och känsla vi vill ha på våran uteplats. Att fundera på; Vem eller vilka ska nyttja platsen? Vilka behov har ni för platsen? Vad mår ni bra av? Hur mycket tid för omvårdnad & skötsel har ni? När dessa frågor är utredda kan man börja titta vad man ska fylla sin uteplats med; möbler, växter, textilier, belysning och även plats för eventuell aktivitet. Med möbler ska man tänka på att välja rätt storlek. Prioriterar ni komfort för att ni sitter många timmar om dagen på platsen eller räcker några stapelbara pallar för att istället få plats många? Plats för odling eller kanske plats för träningscykling? 

Välj möbler som passar vårt klimat. Hur är väderförhållandena på er uteplats? Blåser det mycket är tyngre möbler att rekommendera och textiler som kan knytas fast så som sittdynor istället för kuddar som ständigt flyttar sig. Har du mycket sol under dagen så finns ett större behov av textiler med bra kvalité som inte solbleks för snabbt. Grönt är väldigt skönt tycker vi och förhöjer mysfaktorn snabbt från 5 till tio! MEN det ska inte vara en börda. Omge er precis som inomhus med växter ni klarar av att sköta och har tid till. Växterna ska gärna hålla genom hela säsongen. Gör er hemläxa innan ni handlar hem, vad passar för er uteplats och vad passar INTE. Är ni borta mycket eller helt enkelt inte kan, vill eller orkar ta hand om gröna små vänner så finns det idag riktigt fina konstgjorda alternativ. Häll lite lecakulor runt innerkrukan så ser det verkligare ut.


Commentaires


bottom of page