top of page

INTERVJU MED PAULA MARTINSSON

V.32 Veckans tips


Vi har fått nöjet att ställa några nyfikna frågor till den inspirerande upcoming konstnären Paula Martinsson, för många mer känd som Paula Atelier. Paula började med lera för snart fyra år sedan då hon skaffade sig en ateljé för att lära sig dreja. Innan keramiken studerade hon inredning och funderade på vilket steg hon skulle ta i livet här näst. Vi är glada för att det blev just keramiken som fick ta plats!


Idag är Paula bosatt i Göteborg men är uppvuxen i den härliga staden Falkenberg. Hon studerar just nu sitt tredje år på

HDK-Valand med inriktning keramikkonst. På skolan finns otroliga verkstäder som eleverna använder flitigt men nu under sommaren hyr Paula en ateljéplats i närheten av Järntorget.
På bild: Paula Martinsson


Vad fick dig att börja med lera?

Jag har alltid tyckt om att skapa men när jag testade lera kändes det som att jag hittat helt rätt.

Det är ett förlåtande material och man kan göra nästan vad som helst!Vad inspirerar dig?

Jag inspireras främst av naturen men också av grafisk design och hur ljus faller på föremål. Berätta om din process när du arbetar med lera?

Den första delen av processen där jag bygger upp formen och går från ideé till verklighet går oftast snabbt för mig. Dekoren och finjusteringen däremot lägger jag mycket längre tid på.Har du en dröm eller ett mål du vill dela med dig av?

Jag har en dröm om att kunna ha keramiken som mitt arbete i framtiden och en dröm om att aldrig sluta utvecklas! Vilken är din favoritplats i hemmet och varför?

Trivs bra hemma, allra bäst på balkongen nu på sommaren. Alltid när jag kommer hem så sätter jag mig där ett tag och bara andas. Vad händer här näst för ditt företag? 

Jag ska först och främst plugga klart min kandidat. Sen får vi se lite vad som sker. Jag vill inte vara för styrd utan låta saker och ting bli som de blir.
Fler inspirerande bilder från Paulas konst hittar ni på hennes instagram paula.atelierComments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page