top of page

Intervju med Design Of

V.21 Veckans tipsVi har fått äran att intervjua Johanna Haglund, grundare av det framgångsrika inredningsföretag Design Of. Vi passade såklart på att ställa våra nyfikna frågor om hur företaget tog form, hennes bästa tips för en härlig uteplats och vad vi ska hålla utkik efter här näst. Hoppas ni inspireras lika mycket som vi!
För de som inte känner till Design Of, vilka är ni?

-Design Of tillverkar designmöbler med en rak och tidlös design. Möblerna kan användas inomhus som utomhus och riktar sig både till privatpersoner och till offentliga miljöer. Alla våra produkter produceras i egen produktion i Småland med fokus på hög kvalité med en stilren design.Hur har resan sett ut, hur började ni?


-Jag har alltid varit intresserad av inredning och design och det började med att jag ville formge mitt egna soffbord i samband med att jag var mammaledig. Jag är uppvuxen i en företagarfamilj som driver ett företag som producerar stålvagnar så jag hade därför möjligheten till att förverkliga min idé med soffbordet. Kort därefter var det flera i min omgivning som visade intresse för bordet. Det var då idén om att starta företaget föddes. Jag insåg att det fanns en efterfrågan på produkten och det gav mig inspiration till att starta företaget som från börjar hette Design Of My Own. Att namnet idag är Design Of är för att öppna upp möjligheten till att utveckla samarbeten med andra formgivare och arkitekter.Ert stora fokus på hållbarhet är tydligt och nu kan alla era produkter användas både inne och ute, fantastiskt tycker vi. Berätta gärna mer om det?


-Långsiktig framgång styrs av vår förmåga att skapa värde för våra kunder. Vi vill utveckla produkter som lyfter varje hem och rum, produkter som kan hålla i generationer. En möbel från Design Of är av hög kvalité med känsla för tidlös design samt funktion. Vårt ansvar gentemot våra kunder är att utveckla produkter som håller över tid och som gör en estetisk skillnad med en minimalistisk design. Genom att utveckla alla produkterna i rostfritt stål öppnar det för att produkterna går att använda året om, både inne och ute. Vi minimerar också antal material som vi jobbar med vilket ger en lägre materialförbrukning.Ni har gjort flera spännande samarbeten med välkända designers och inredare i Sverige, varför tycker ni att samarbeten av den här typen är så roligt?


-Dels är det väldigt inspirerande och givande att få samarbeta med människor som har lång erfarenhet i branschen och som kan lyfta nivån på formgivningen av våra produkter. Det ger oss också möjligheten att tänka utanför boxen och få in nya ögon på vår produktutveckling och verksamhet.Ni har många härliga produkter för uteplatsen. Vad är dina egna bästa tips för en rogivande och inspirerande uteplats? 


-Håll det stilrent och enkelt, i kombination med en bra balans av krukor och växer.Slutligen, vad ska vi hålla utkik efter här näst på Design Of?


--Under hösten lanserar vi ett nytt samarbete med fokus på hållbarhet, håll utkik. 

Comments


bottom of page