top of page

HOMESTYLING TIPS

Updated: Jun 17, 2020

V.24 Veckans tips


Ett väldoftande hem är superviktigt under en visning.

Nedan delar vi några tankar och tips om vad du bör undvika samt tillföra inför en visning med fokus på doft.Under en bostadsvisning är känslan i bostaden väldigt viktig. Det är känslan som kan styra huruvida spekulanten bestämmer sig för att satsa eller leta vidare. Det finns såklart många punkter som påverkar mycket vid en visning men doften är en av de viktigaste. Det är vårt starkaste sinne så se till att spekulanterna möts av en doft som känns både fräsch och hemtrevlig utan att ta för mycket uppmärksamhet.


Du vill säkert ställa fram en vas med färska snittblommor inför visningen av ditt hem. Det tycker vi du ska göra också men välj blomsort med omsorg! Det finns många blommor med en väldigt stark doft som tyvärr kan orsaka både illamående och huvudvärk för vissa människor. Exempel på en blomma som vi rekommenderar att inte ha hemma på en visning är liljor. Undvik även gärna starkt doftande mat eller något annat med stark doft, i hemmet dagarna innan visningen då dofter ibland kan hänga kvar.


Vi bjuder er på våra fyra bästa tips för ett väldoftande hem:


-Ett nystädat hem är ett krav, men gärna med en dags mellanrum så att inte hemmet luktar rengöring, vi vill bara ta bort evt negativ lukt.


-Vädra ordentligt! Placera ut doftljus med doft av nytvättat linne, gärna ett i badrummet och ett i hallen som blir första mötet. Doften ska finnas i bakgrunden och absolut inte vara stark, då kan det få motsatt effekt och få spekulanten att tro doften försöker dölja något..


-Dekorera bordet med en vacker & väldoftande (alt. inte doftande alls) snittbukett, just nu är det säsong för syren, pion och luktärt. Har du visning i slutet av sommaren/början på hösten så passar dahlia och hortensia bra.


-Gå igenom utrymmen bakom stängda dörrar så som kylen, garderoben och städskåpet. Spekulanter öppnar luckor och tittar under möbler så var förberedd. Inga gamla illaluktande matrester i kylen eller smutstvätt liggande i garderoben. Släng soppåsen i god tid innan visning så att ingen lukt finns kvar..


Lycka till!
Comments


bottom of page