top of page

VECKANS TIPS 

V.47

Veckans tips Stilleben.png

LYCKAS MED STILLEBEN!
 

Stilleben är det perfekta sättet att göra hemmet personligt, hemtrevligt och magasinsnyggt! Det är också ett bra sätt att förnya hemmet utan att köpa nytt. Så idag vill vi hjälpa er att lyckas med just snygga och inspirerande stilleben. Vi har några enkla knep som vi vet kan göra underverk!

 

Det bästa med stilleben är att du kan skapa det av vad som helst egentligen. Allt sånt du har runt om dig i hemmet, utmaningen är att välja ut rätt saker som funkar i hop. Så hur ska man tänka då?

-Jobba med detaljer i olika nivåer, det är vårt första och viktigaste knep! Att börja bakifrån är en bra start.

Placera en högre detalj längst bak. Det kan exempelvis vara en ljusstake eller en vas. Välj sedan något lite lägre intill. Fortsätt så och placera hela tiden lite längre fram så de inte står uppradat på en linje. Blanda gärna med olika former och håll dig till ett ojämt antal detaljer.


-Låt ögat få en tydlig startpunkt för att sen kunna fortsätta blicken vidare och ta in det vi ser. Vi vill att detaljerna ska hjälpa lyfta fram varandra och inte bidra till att ögat missar de vackra små nyponen längst fram. Därför kan det vara bra att hålla sig till ungefär samma färgskala och ton med någon enstaka utstickande klick bara. Istället kan vi låta materialmöten och nivåer skapa det intressanta i blickfånget.

-Välj gärna ut något personligt du tycker extra mycket om som får glänsla i ditt stilleben men du behöver inte samla alla favoriter i samma, låt de istället få glänsa själva på olika håll och byt ut dem emellanåt.

 

-Ett säkert kort för ett lyckat resultat? Att stapla några böcker eller tidningar på varandra med en kul eller vacker detalj ovanpå är alltid en god idé. Ihop kan du ställa en fin kruka eller vas med något från naturen! Svårare än så behöver det inte vara.

Det är så enkelt att när du väl fått kläm på det kan du skapa nya stilleben varje dag!

 

Lycka till! Nedan kan du inspireras av några bilder med vackra stilleben. 

_A7A9753-HDR (kopia).jpg
12123517 (kopia).jpg

Styling Move2

Styling Move2

IMG_1197.jpg

Styling Move2

IMG_1959 (kopia).JPG

Styling Move2

IMG_1064 (kopia).JPG

Styling Move2

IMG_1047 (kopia).JPG

Styling Move2

IMG_1200.jpg

Styling Move2

Odengatan 29-4649-web (kopia).jpg

Styling Move2

bottom of page