top of page

VECKANS TIPS 

V.8

Kopia av Kopia av Kopia av Kopia av Kopi

Intervju med

Blomverket


Vi har fått äran att intervjua de tre grymma tjejerna bakom företaget Blomverket. I samband med denna inspirerande intervju har vi fått en superbra rabattkod till er!

Med rabattkoden move2 får ni hela 100kr rabatt på första buketten, gäller både för helgbuketten som engångsbeställning samt prenumeration. 
 

www.blomverket.se

blomverket2.jpg

Berätta om Blomverket, vad gör ni och vilka är ni bakom? 


-Under en släktmiddag för ett par år sedan började vi tre svägerskor; Lizz, Tina & Elisabeth att prata om konceptet ”fredagsbuketten” som började användas flitigt på sociala medier för några år sedan, och ”hur smidigt det skulle vara att få hem en bukett till helgen på regelbunden basis”. Vår egen tid för blominköp var just då väldigt underprioriterad som nyblivna småbarnsföräldrar. 

När vi började leta vidare efter blomprenumerationer visade det sig att utbudet var dåligt och de flesta buketterna kändes allt annat än smakfulla. Däremot såg vi att det fanns en stor marknad för blomprenumerationer internationellt och därmed bestämde vi oss för att våga testa konceptet här i Sverige. 

Tina som tidigare jobbat inom IT sade strax upp sig från sitt tidigare jobb och arbetar numera med Blomverkets IT-utveckling samt med fotografering av Blomverkets bilder. Elisabeth håller koll på trenderna och är den av oss som designar våra buketter. Lizz är ansvarig för våra events och workshops. 

Kortfattat så är Blomverket en premiumtjänst där du regelbundet (eller som engångsbeställning) får hem en vacker och lyxigt inslagen bukett utifrån säsongens blommor direkt till dörren. Tjänsten är till för den som vill unna sig lite extra lyx eller för den som vill ge bort en helgbukett och göra någons dag! Vi vill helt enkelt hjälpa människor att leva livet lite vackrare och därför är hela upplevelsen viktig från buketternas kvalité till förpackningsdesign. 

Bild: Personerna bakom Blomverket

Många tycker om att ha fint runt sig men vet inte hur man ska tänka kring blommor i hemmet, har ni något tips? ?


-Vi brukar rekommendera våra kunder att maximera sin bukett inför helgen genom att placera buketten direkt i blickfånget när man kliver in i ett rum. Kanske på köksbordet eller på vardagsrumsbordet inför helgens middagsbjudningar och där buketten får ta plats och synas. Efter helgen kan du sedan sprida ut bukettens innehåll i mindre vaser för att skapa variation och på så sätt få användning av flera vaser i din vasgarderob. Varför inte skapa vackra stilleben och placera dem på oväntade platser såsom i bokhyllan, på en bänk i toaletten eller vid nattduksbordet? Här gäller så klart även principen om udda tal och att jobba med olika nivåer på vaser för att skapa balans. 

IMG_8568_2.jpeg

Har ni någon favoritblomma/växt?


-Oj, det finns så många fina blommor! För oss handlar det snarare om hur man komponerar matchande toner och texturer för att skapa en vacker bukett. Här älskar vi toner som går åt peach eller bordeaux. 

Men en riktig trostjänare i våra buketter måste ändå sägas vara nejlikan ”caramel”. Dels på grund av dess vackra peachiga ton men också för att den står sig länge och går att få tag på året runt.

IMG_0611.jpg

Hur kan man tänka hållbart när det gäller blommor och grönt?


-Idag är det tyvärr svårt att få tag på närodlat och ekologiskt odlade snittblommor i Sverige året runt. Men det går så klart att tänka hållbart ändå. Här är några tips: 
 

  • Välj blommor som är i säsong. Det är både bättre för miljön och billigare. 

  • Låt inte hela blombuketten hamna i sopkorgen bara för att delar av buketten har vissnat. Tips på hur du kan maximera hållbarheten & upplevelsen av din bukett har vi skrivit ett helt inlägg om på bloggen.
    (klicka här för att läsa inlägget).

  • Ge dina blommor kärlek! Följ skötselråden för längre hållbarhet. Det är lätt värt det!

  • Planera dina blominköp och köp blommor som du verkligen vill ha. 
     

För egen del har vi den fördelen att som online-butik kunna planera våra inköp eftersom våra buketter förbeställs. Därmed kan vi köpa in exakt antal snittblommor enligt våra behov och på så vis minimera svinnet till skillnad från den traditionella blomsterbutiken. Likaså jobbar vi ständigt med att förkorta transportleden och samarbeta med miljö-klassificerade budfirmor. 

MG_0485.jpg

Vart och hur finner ni inspiration till era buketter? 


-Vi hämtar inspiration genom dagligt span av toner och innehåll från både duktiga svenska och internationella florister. Här är exempelvis Pinterest en stor inspirationskälla. Men också genom att bara hålla ögonen öppna i vardagen - blommor finns nämligen överallt.  

IMG_8475.jpeg

Hur ser en vacker vårbukett ut i era ögon? 


En vacker vårbukett för oss är så där härligt spretig. Där en vårkvist gärna fått dra iväg åt något håll. Den innehåller franska tulpaner, ranunklar, nejlikor, spirea och eucalyptus i härligt peachiga toner. Narcisser och mimosa är några andra favoriter när det närmar sig påsk!  

IMG_8684.jpeg

Avslutningsvis, vad är era bästa tips för att få en bukett att hålla sig pigg och vacker länge?


-Snitta om stjälkarna med en vass kniv i diagonal riktning direkt när du fått hem din bukett och placera stjälkarna i en vas med kallt vatten  (om du har en blandbukett). Upprepa varannan dag. Se till att din vas är ren och fin, we know, kan vara en av de tråkigaste sysslorna i hemmet, men så värt det! Annars frodas bakterier i en rasande takt som gör att din buketts livslängd förkortas. Av den anledningen bör inte heller blad hamna under vatten. Placera din bukett svalt och försök att undvika direkt solljus om det är möjligt! Om det är så att din bukett innehåller kvistar… försök att barka av dessa på den del av stjälken som hamnar under vatten!

IMG_8539.jpeg
bottom of page