top of page

VECKANS TIPS 

V.7

Kopia av Kopia av Kopia av Kopia av Kopi

Homestylingtips​


Dags för ytterligare tips att tänka på inför en försäljning av en bostad & vi bjuder på två denna gång. Vi kan inte nämna det ena utan att prata om det andra:


Skala av & "den röda tråden". 

När vi homestylar så vill vi skala av i syfte att ta bort en stor del av personligheten i bostaden som tillhör den nuvarande ägaren. Vi skalar av för att lyfta bostaden med dess egenskaper och därför ta bort eventuella störningsmoment som drar fel fokus, ger en obalans och slutligen också en dålig känsla.

 

Balansgången när vi skalar av är hårfin, känslan av att någon bor där vill vi inte ta bort. Vi vill uppnå en hemtrevlig känsla men med utrymme för spekulanterna att själva kunna fantisera och applicera sin egen personlighet i bostaden. Neutralt behöver inte vara tråkigt, kom ihåg det!

 

När vi skalar av så måste vi ha bostadens röda tråd i åtanke. Den röda tråden handlar om att få ett sammanhängande intryck av bostaden och vad den innehåller. Vi vill landa i en enhetlig stil med färger och nyanser som passar varandra, material och former som lyfter hemmet och detaljer som tillför något för helheten. 

 

Så när vi plockar bort ska vi göra medvetna val. Tydligt personliga tillhörigheter så som exempelvis fotografier tas bort direkt, det är vi alla redan med på eller hur? Ta även bort andra personliga tillhörigheter som kan tänkas ta för mycket uppmärksamhet och säga för mycket om dig som nuvarande ägare. Vi kan sedan titta på vad bostaden behöver, mer värme och ombonad eller kanske mer luftighet och lugnare färger? Bestäm dig för några få färger som bäst passar bostaden och håll dig till dessa. Använd dig med fördel av olika nyanser i dina valda färger istället för att tillföra en ny färg. Ett exempel på hur du kan tänka är:

Du har grå väggar, vita stuckaturer och en mörkblå soffa med svarta ben. Då kan du hålla dig till dessa färger och följa upp dem i resten av inredningen. En kudde i en ljusare blå nyans av soffan kan sällskap en grå och en vit kudde. Gardinerna kan plocka upp de vita i stuckaturerna och en svart vas på bordet kan plocka upp de svarta soffbenen.

Med det här tänket kan vi skapa en harmonisk känsla och ett enhetligt intryck. 

 

Plocka bort de möbler och detaljer som känns överflödiga eller för utstickande. Avgör sen om helheten mår bra utan dessa eller om du behöver tillföra något annat istället i kanske en mindre storlek eller annan färg. Pröva dig fram och glöm inte fråga någon utomstående om hur de upplever känslan i bostaden!

Vid nästa homestylingtips går vi in mer på storleken av inredningen och dess (STORA) betydelse, missa inte det! 

 

IMG_1391 2.JPG
rimage (9).jpeg
12455449.jpg
bottom of page