top of page

VECKANS TIPS 

V.50

till hemsidan.png
logo-planoform.png

Intervju med

Inredningskurser


Vi har fått äran att intervjua Malin från Inredningskurser.

www.inredningskurser.se

36237F76-D465-41F1-BC0A-FF2599746A51 cop

IMG_5340.JPG

Berätta lite om inredningskurser, vilka är ni? 


-Som namnet avslöjar så håller vi utbildningar inom inredning. Utbildningarna är på distans med eller utan träffar, från hobby till professionell nivå. Företaget startade 2005 och har idag 8 st anställda och har växt till en av Sveriges största utbildare inom inredning, vilket vi är super stolta över!

Bild: Personerna bakom Inredningskurser.

Vad är det bästa med den här branschen och vilka är utmaningarna?


-Det bästa är såklart att få vara i en bransch där vi drivs av kreativitet, passion och skapande av miljöer. Just det är också en av utmaningarna i branschen då kreativa yrken ofta inte tas på allvar, vi ser mycket gratisjobb för att bygga portfolio osv. Utmaningen är alltså att ta oss själva på allvar, något vi ser en stor möjlighet att bidra till med våra utbildningar! Att kunna styrka din kompetens med ett certifikat och kompetensutveckla dig genom påbyggnadsutbildningar och fördjupa din kunskap inom ett specifik område.

3756D376-DA72-4A1A-93AB-314DC470893E.JPG

Bild: Inredningskurser

Tycker ni stylingyrket har förändrats senaste åren?

I så fall hur?


-Absolut! Med åren har det gått från “kuddfluffare” till ett respekterat yrke. Som vi nämnde ovan så tror vi att det är en bra start att börja med att inifrån branschen att utbilda sig, ta betalt, se värdet i det du skapar och skapa på det sättet en branschstandard. Nu ser vi hur begreppet stylist börjar förgrena och nischa sig och med det ser vi att konkurrensen och även skapandet och kreativiteten ökar. Spännande tid tycker vi!

F8474AAC-14B3-4B42-81D4-FE8BEF9F4A73.JPG

Bild: Inredningskurser

Om man går i tankarna om ett branschbyte till vår bransch, vad är då stegen dit?


-Sätt dig ner och se över vad exakt är det du inte är nöjd med idag, vad är det du vill göra, vart vill du komma och hur ska du ta dig dit? Gör en realistisk plan, ekonomiskt och tidsmässigt. Vi har många som kommer från en helt annan bransch, tex bank, och sadlar om till inredare med oss, så modigt! Kika gärna in på våra utbildningar eller kontakta oss så hjälper vi dig att lägga upp en plan som passar dig, kanske vill du studera vid sidan av ditt nuvarande jobb? Våga! Var inte rädd, låt inte den inre kritikern stoppa dig från att ta dig an ditt drömyrke.

4A3A6002-8A19-42DF-9FE7-C4A497F92A61-731

Bild: Inredningskurser

Till sist, vill du bjuda oss på era bästa inredningstips?


-Var inte rädd att maximera ljusinsläpp och naturligt ljus. Framhäv gärna fönster med hjälp av placering och val av gardiner. Till exempel kan du placera gardinerna längst upp i taket för att maximera känslan av takhöjden.

 

-En klassik regel, men ack så viktig: Undvik att möblera tätt intill väggar. Genom att behålla lite luft mellan exempelvis soffan och väggen så skapar du mer rymd och flöde i rummet. Det gör verkligen skillnad!

 

-Ljussättning är A och O. Vi brukar rekommendera minst 5-7 ljuskällor i ett rum, det innefattar stämningsbelysning som dimmers och levande ljus, allmänbelysning som större armaturer, och arbetsbelysning som läslampa eller lampa vid badrumsspegeln.

 

-Ett sista tips: använd dig gärna av stora mattor som håller samman möblemanget!

F8474AAC-14B3-4B42-81D4-FE8BEF9F4A73.JPG

Bild: Inredningskurser

bottom of page