top of page

VECKANS TIPS 

V.15

Kopia av Kopia av Kopia av Kopia av Kopi

EN ROFYLLD HEMMAMILJÖ​

 

 

Vi vill ge er några bra tips för en rofylld & inspirerande hemmamiljö nu när många spenderar mer tid hemma.

Vi vill först uppmana till bra belysning. Kanske upptäcker du brister i belysningen nu när du är hemma under andra tider på dygnet än du brukar. Satsa på bra grundbelysning i tak och någon bra läs/arbetsbelysning. Blanda sen upp med punktbelysning runt om i hemmet i form av bord- och golvlampor som bidrar med stämningsljus. 6-8 lampor per rum brukar vi rekommendera för att täcka alla ljusbehov.

 

Omge dig med gröna härliga växter. Det är ett bra sätt att liva upp hemmet vilket känns extra viktigt nu när vi spenderar så mycket tid hemma. Växter bidrar också till en både renare & syrerikare luft. Det finns växter som hjälper till att samla damm och även bryta ner dåliga kemikalier. Några av alla dessa bra luftrenande växter är murgröna, fredskalla, guldpalmen & gullrankan.

Lämna snyggt efter dig! Skaka och puffa kuddarna i slutet av dagen så att du möts av ett fint och fräscht hem på morgonen för en bra start på dagen. Rensa och städa med jämna mellanrum. När du spenderar mer tid hemma så behöver du också städa av oftare.

 

Plocka in några härliga vårtecken att vila ögonen på, som en härlig körsbärskvist eller en krispig tulpanbukett. Just nu är de franska tulpanerna som allra finast och finns i mängder av vackra färger. Utomhus börjar knoppar på kvistarna att spira, ta med en kvist hem från promenaden eller be någon snäll människa i din omgivning att hjälpa till.

 

Om du unnat dig en härlig helgbukett så kan du till veckan fördela ut blommorna i flera mindre vaser och sprida ut i hemmet för njutning i flera rum. Glöm inte sängbordet och badrummet!

 

Möblera om och ge hemmet nytt liv. Utgå från det du redan har i hemmet och pröva nya platser och kombinationer. Var lekfull och pröva dig fram. Förändring är nyttigt!

0031Eriksbergsvägen_13.JPG

Bild: Björn Eklund Styling: Move2

odengatan 29-4722-web.JPG

Bild: Vasastans Mäklarna Styling: Move2

odengatan 29-4715-web.JPG

Bild: Vasastans Mäklarna Styling: Move2

bottom of page